Passejos peripatètics

Els Passejos peripatètics arriben a la Biennal de Pensament!

L’escola peripatètica va néixer a Atenes tres segles abans de Crist i estava conformada per seguidors d’Aristòtil que feien les seves classes de filosofia tot caminant.

La Casa dels Clàssics vol seguir el seu exemple i reflexionar plegats mentre caminem. Els passejos peripatètics són així un exercici de reflexió conjunta a partir d’elements arquitectònics i simbòlics de la ciutat que permetran rellegir els clàssics des d’una mirada actual.

En el marc de la Biennal de Pensament (13-18 d’octubre del 2020), organitzem els Passejos de la Por i Reset.

Els passejos tenen una durada de 90 minuts. L’activitat és gratuïta, però cal reserva prèvia.

LA POR (ENTRADES EXHAURIDES)

De què tenim por els humans? L’altre, allò desconegut, ha generat por a l’ésser humà al llarg de la història i, de vegades, ha provocat en ell una reacció negativa: fugida, conflicte, agressió… Revisitar els clàssics pot servir per acostar-nos i repensar la por.

Punt d’inici: La Model (c/Entença, 155)

RESET

Reset ens planteja perspectives de futur a partir d’una selecció de clàssics que tenen en comú els contextos de crisi i pandèmia. Mirant el passat ens farem preguntes plegats: Com serà el món que vindrà? Com volem que sigui? Quin paper hi tindrem?

Punt d’inici: Pl. Joan Coromines, 1 

HorariDimartsDimecresDijousDivendresDissabteDiumenge
10:00PorResetPorResetPorReset
12:00ResetPorResetPorResetPor
17:00PorResetReset
19:00ResetPorResetPorPor

Altres Passejos Peripatètics

SUBMISA, BELLA I DISCRETA: LES DONES I ELS CLÀSSICS


Les violències masclistes basades en el model patriarcal existent se sustenten en part en l’oblit i la mala interpretació del paper de les dones a la filosofia i als clàssics. Amb aquest passeig provocarem preguntes i reflexions entorn la perspectiva de gènere.

Mirallet, mirallet… què és la bellesa?


La bellesa és un tema que ha estat objecte de reflexió per part de totes les disciplines artístiques i de pensament al llarg del temps. De la concepció grega de la bellesa en tant que bondat a la idea que la societat té avui de la bellesa hi ha un abisme. Hi reflexionem plegats.

DEMOCRÀCIA I JUSTÍCIA


Què és la democràcia? Què és la justícia? En què es basa el nostre sistema polític? Des dels clàssics i la filosofia veurem les respostes que la humanitat ha donat al llarg del temps i reflexionarem sobre elles.

Per què li diuen amor…


L’amor ha estat, segurament, el tòpic que més pàgines ha ocupat a la història literària i de pensament de la humanitat. Però, què és l’amor realment? Com ens afecta com a persones i ens articula com a societat? Del mite de l’amor romàntic al desig purament sexual, els clàssics hi tenen molt a dir!