Els enviaments de les comandes realitzades del 6 al 23 d'agost es gestionaran a partir del 24 d'agost. Disculpeu les molèsties.

Passejos peripatètics

[Pròximament anunciarem nous horaris pels passejos peripatètics de La Casa dels Clàssics.]

https://www.youtube.com/watch?v=qOTG5Hx39Hg

T’animes a passejar per la teva ciutat com un peripatètic i a descobrir allò que penses de l’amor, la bellesa o la justícia?

En els darrers anys, la sèrie de televisió Merlí ha posat de moda el terme peripatètic batejant el seu grup d’estudiants amb aquest nom. L’escola peripatètica va néixer a Atenes tres segles abans de Crist i estava conformada per seguidors d’Aristòtil que feien les seves classes de filosofia tot caminant. D’aquí el seu nom: peri-patètic, que etimològicament prové del verb ‘passejar’ i del prefix ‘al voltant’. 

La Casa dels Clàssics proposa fer passejos peripatètics per Barcelona, un viatge per redescobrir la ciutat i els seus racons mentre reflexionem sobre els temes que han preocupat a la humanitat des dels seus orígens.

Guiats per una filòsofa o humanista, passegem per espais que ens fan pensar: què ens diu la Plaça del Rei sobre l’amor? I el Passeig de Gràcia, què ens fa pensar sobre la bellesa? Les qüestions de gènere i el Palau de la Música què tenen en comú? Tot recorrent l’arquitectura i els símbols de la ciutat farem un repàs a referents de la història de l’art i del pensament per reflexionar plegats sobre l’amor, la bellesa, el gènere o la democràcia, entre d’altres. 

Els passejos tenen una durada de 90 minuts i cadascun d’ells fa un recorregut per espais que ens fan pensar sobre el tema central del passeig. 

SUBMISA, BELLA I DISCRETA: LES DONES I ELS CLÀSSICS


Les violències masclistes basades en el model patriarcal existent se sustenten en part en l’oblit i la mala interpretació del paper de les dones a la filosofia i als clàssics. Amb aquest passeig provocarem preguntes i reflexions entorn la perspectiva de gènere.

Mirallet, mirallet… què és la bellesa?


La bellesa és un tema que ha estat objecte de reflexió per part de totes les disciplines artístiques i de pensament al llarg del temps. De la concepció grega de la bellesa en tant que bondat a la idea que la societat té avui de la bellesa hi ha un abisme. Hi reflexionem plegats.

DEMOCRÀCIA I JUSTÍCIA


Què és la democràcia? Què és la justícia? En què es basa el nostre sistema polític? Des dels clàssics i la filosofia veurem les respostes que la humanitat ha donat al llarg del temps i reflexionarem sobre elles.

Per què li diuen amor…


L’amor ha estat, segurament, el tòpic que més pàgines ha ocupat a la història literària i de pensament de la humanitat. Però, què és l’amor realment? Com ens afecta com a persones i ens articula com a societat? Del mite de l’amor romàntic al desig purament sexual, els clàssics hi tenen molt a dir!