Aurea Dicta, de Miquel Barceló, escollit el Llibre Millor Editat de 2018

Un reconeixement a la tasca editorial i artística que ha suposat la creació d’aquesta obra d’art.

El passat 30 d’octubre el Ministeri de Cultura va atorgar el primer premi al Llibre Millor Editat de 2018 en la categoria de llibre de bibliofia a l’obra Aurea Dicta, de Miquel Barceló d’entre 145 llibres presentats.

Aurea Dicta, iniciativa de La Casa dels Clàssics impulsada per Som*,  és fruit d’un procés creatiu sense precedents. Més que un llibre és una obra d’art única de la literatura catalana que recull els textos clàssics predilectes dels intel·lectuals catalans més destacats de la Fundació Bernat Metge. Miquel Barceló, després d’haver-los estudiat profundament, ha seleccionat 562 aforismes del volum original i els ha interpretat en una obra d’art on es fusionen arts plàstiques, pensament i edició.

El volum, que agrupa temes com l’amor, la natura, el temps, la divinitat, l’home o l’esperit, es compon d’un total de 228 pàgines, amb més de 120 intervencions pictòriques de Barceló i que manifesten tota la riquesa vital de l’artista.

El llibre Aurea Dicta serà exposat a les fires internacionals del llibre LIBER, a Frankfurt i a Leipzig i a l’exposició Best Book Design from all over the World, després de la qual passarà a formar part del fons de la German Book and Type Museum, a Leipzig.