Bernat Metge Essencial

La Bernat Metge Essencial reivindica, posa en valor i fa accessibles les obres imprescindibles de Grècia i Roma a tota una nova generació de lectors a través d’edicions revisades i actualitzades, més econòmiques i pensades per al públic general.

“Els clàssics són contemporanis de totes les generacions. Més enllà del moment en el qual van ser escrits, aconsegueixen interpel·lar, de formes diferents, noves, a lectors de diverses èpoques”

Entre els trets distintius d’aquesta nova col·lecció destaca l’aposta per mantenir les edicions bilingües característiques de la Bernat Metge, amb el text original en grec o llatí, així com les seves traduccions al català, provinents del gran fons històric de la col·lecció. Són exemples del llegat que volem preservar i compartir amb les noves generacions l’Odissea traduïda per Carles Riba, Ovidi traduït d’Adela Maria Trepat i Anna Maria de Saavedra i Sèneca traduït per Carles Cardó.

 

 

Les edicions han estat revisades i actualitzades per fer-ne el llenguatge més proper al lector d’avui. Cada volum inclou una introducció nova i breu, amena i rigorosa, escrita per un dels millors especialistes del país en la temàtica corresponent. Per exemple, Jaume Pòrtulas signa la introducció de l’Odissea, Enric Iborra la de Sòfocles i Mònica Miró la de Catul.

Pots trobar els volums de la col·lecció al nostre catàleg.

 

 Títols
Homer, Odissea (vol. I)
Plató, El convit
Homer, Odissea (vol. II)
Ovidi, Metamorfosis (vol. I)
Aristòtil, Poètica
Ovidi, Metamorfosis (vol. II)
Sòfocles, AntígonaÈdip rei. Èdip a Colonos.
Ciceró, L’amistat (Leli)
Sèneca, La providència. La tranquil·litat d’esperit. La clemència
Eurípides, Medea. Hipòlit
Virgili, Eneida (vol. I)
Virgili, Eneida (vol. II)
Catul, Poesies

 

Ja pots descarregar aquí el primer capítol de la guia de lectura de la Bernat Metge Essencial que hem dissenyat especialment per treballar les diferents lectures a l’aula.