Tornar enrere
06

Juliol 2019

20:00h.

Antígona: recital poètic i musical, acte obert a Empúries

El proper 6 de juliol, a les 20:00, celebrarem un recital poètic musicat d’Antígona, una de les magistrals tragèdies de Sòfocles. L’acte tindrà lloc a les muralles gregues del Museu Arqueològic d’Empúries.

En aquest espai excepcional, gaudirem de la lectura d’una obra de la literatura universal que ens explica la història d’Antígona: els germans Etèoles i Polinices s’han enfrontat per posseir el poder a la ciutat de Tebes i s’han mort l’un a l’altre. El nou rei, Creont, ha prohibit enterrar el cadàver de Polinices, que ha atacat la ciutat des de fora. Antígona, la germana dels difunts, es troba sola davant aquest decret injust, i la fidelitat a la força sagrada de la sang li dóna un vigor extraordinari per revoltar-se. Atrapada en un conflicte on xoquen el poder polític, la família i la consciència individual, la protagonista de Sòfocles ha quedat gravada per sempre en la memòria de les generacions.

El recital el durà a terme l’actriu Laia Marull, juntament amb els actors Jordi Massoni i Moha Ayaou, amb l’acompanyament de l’arpista M. Lluïsa Ibáñez.

L’entrada és lliure i no cal fer reserva prèvia. 

Organitzat per MAC-Empúries, l’Ajuntament de l’Escala, Llibreria Vitel·la i la Casa dels Clàssics, amb la col·laboració de Gespa Teatre i Caves Peralada. Més informació  a macempuries.cat

______________

CREONT.— ¿I amb tot has gosat transgredir la meva llei?
ANTÍGONA.— Sí, perquè no és pas Zeus que me l’havia promulgada, i la Justícia, que habita amb els déus subterranis, no ha fixat entre els homes unes lleis com aquestes.