Tornar enrere
16

Octubre 2019

18:30h.

Els clàssics i el liberalisme. Seminari Flexo 1/6

Flexo 1/6. Els clàssics i el liberalisme. A càrrec de Xavier Espluga. 16, 23 i 30 octubre 2019 a l’Institut d’Humanitats

El liberalisme, entès generosament, engloba tot un seguit de doctrines i posicions filosòfiques i polítiques que en el seu moment suposaren un cert trencament amb la tradició immediatament anterior. Tanmateix, el liberalisme clàssic (de Locke a Stuart Mill i més enllà) beu en el pou fecund de l’herència de Grècia i Roma per fonamentar alguns dels seus postulats més coneguts, com poden ser la primacia de les llibertats individuals, la necessitat del consentiment dels governats, l’existència prèvia del contracte social o la poderosa idea de la igualtat davant la llei. En les sessions d’aquest seminari s’intentarà rastrejar aquesta influència i contextualitzar-la adequadament en el temps i en l’espai.

Resseguint el fil que connecta les idees del present amb el passat, aquesta edició del cicle de seminaris Flexo, dirigida per Raül Garrigasait, analitza les influències dels clàssics grecs i llatins en algunes de les principals ideologies modernes.