La Bernat Metge disponible a Abacus Cooperativa

Ahir l’Abacus de Girona Centre va acollir la taula rodona «Per què llegir els clàssics, avui?», amb la participació de l’escriptor Josep Maria Fonalleras i de Raül Garrigasait, editor de la Bernat Metge. Aquest acte marca l’inici de la col·laboració entre la Bernat Metge i Abacus Cooperativa, que de moment ja s’ha concretat en la presència permanent de la col·lecció en cinc botigues de la cooperativa.

L’acte va comptar amb una salutació de Miquel Àngel Oliva, director d’Abacus Cooperativa, i de l’Excma. Sra. Marta Madrenas, alcaldessa de Girona. Tots dos van destacar que la Bernat Metge és una obra de país, que ens equipara a les cultures més potents d’Europa.

La conversa entre Josep Maria Fonalleras i Raül Garrigasait va centrar-se en les motivacions dels intel·lectuals que van crear la Bernat Metge i en el sentit que té avui llegir els clàssics. Per als fundadors de la col·lecció traduir els clàssics era una manera de construir un català modern, apte per a expressar totes les idees, i de donar un punt de vista universal a la cultura catalana. L’empremta dels clàssics sobre les cultures europees, en tots els camps, des de la literatura fins al dret passant per la filosofia, és tan fonda que llegir-los avui ens ajuda a comprendre més bé el nostre món.

Actualment la Col·lecció Bernat Metge completa és present a les botigues Abacus de Girona Centre, Terrassa, Tarragona, Lleida i Barcelona (Balmes). Aviat es faran més actes al voltant dels clàssics en col·laboració amb Abacus.