Tornar enrere

La Casa dels Clàssics participa en la Biennal del pensament a través dels passejos peripatètics

20 d'Octubre de 2018

Barcelona va celebrar la primera edició de la Biennal de pensament, convertint-se en una àgora per pensar, debatre i experimentar. Del 15 al 21 d’octubre, els espais públics i privats acolliren actes gratuïts d’experts de dins i de fora de Barcelona que tenen per finalitat repensar la ciutat, fer preguntes i buscar respostes.

La Casa dels Clàssics va participar en la Biennal del pensament a través de la organització dels passejos peripatètics per Barcelona. Aquests passejos foren un viatge per redescobrir-la i que aquesta ens inspirés a reflexionar sobre el gènere, la justícia, l’amor, la bellesa i la democràcia. Guiats per un filòsof o filòsofa, els participants van descobrir la ciutat mentre dialogaven sobre un tema, tot plantejant-se els clàssics en l’actualitat.

Els temes que guien els passejos peripatètics són:

  • Submisa, bella, discreta: estereotips de gènere als clàssics. Amb aquest passeig provocarem preguntes i reflexions entorn la perspectiva de gènere a la filosofia clàssica i com això ens afecta a l’actualitat.
  • Demos i iustitĭa. Què és la democràcia? Què és la justícia? Des dels clàssics i la filosofia veurem les respostes que la humanitat ha donat al llarg del temps.
  • Mirallet, mirallet… què és la bellesa? Un tema que ha estat objecte de reflexió per part de totes les disciplines artístiques i de pensament al llarg del temps.
  • Per què li diuen amor…Què és l’amor realment? Com ens afecta com a persones i ens articula com a societat? Del mite de l’amor romàntic al desig purament sexual els clàssics hi tenen molt a dir.