La Poètica d’Aristòtil omple la llibreria Alibri de reflexions al voltant de la creació literària

“La influència d’Aristòtil és tan gran que encara avui, tants segles després, continua formant i inspirant els creadors de textos literaris”, va afirmar Xavier Riu, traductor de la Poètica d’Aristòtil, durant l’acte de presentació del llibre el passat 10 gener a la llibreria Alibri. Xavi Riu va estar acompanyat de Raül de Garrigasait, editor de la Bernat Metge, i de l’escriptora Núria Perpinyà.

La Poètica d’Aristòtil és un dels darrers volums publicats per la Col·lecció Bernat Metge i és considerat el text sobre literatura més influent de la Grècia Antiga i el tractat fonamental sobre la creació literària. En aquest sentit, durant l’acte, Núria Perpinyà va destacar la utilitat de la Poètica per entendre la literatura contemporània i la va posar en relació amb els corrents de teoria de la literatura del segle XX.

Respecte a la nova edició de la Poética, l’editor Raül Garrigasait va explicar que sempre l’hem llegit a través de les interpretacions renaixentistes i neoclàssiques, i que aquí es proposa una lectura nova, molt rigorosa i interessant. Finalment el traductor, Xavier Riu, va explicar algunes de les diferències de la seva traducció respecte de les anteriors: per exemple, la manera com tradueix mímesis —ara representació, no imitació—, o l’absència del concepte versemblança.