Seguint les prescripcions sanitàries del Govern, totes les comandes es lliuraran un cop finalitzi el període de confinament obligatori. Tot i això, seguim treballant tot l'equip de La Casa dels Clàssics per acostar la cultura a casa vostra. Disculpeu les molèsties que això puntualment us pugui ocasionar.

La Poètica d’Aristòtil omple la llibreria Alibri de reflexions al voltant de la creació literària

“La influència d’Aristòtil és tan gran que encara avui, tants segles després, continua formant i inspirant els creadors de textos literaris”, va afirmar Xavier Riu, traductor de la Poètica d’Aristòtil, durant l’acte de presentació del llibre el passat 10 gener a la llibreria Alibri. Xavi Riu va estar acompanyat de Raül de Garrigasait, editor de la Bernat Metge, i de l’escriptora Núria Perpinyà.

La Poètica d’Aristòtil és un dels darrers volums publicats per la Col·lecció Bernat Metge i és considerat el text sobre literatura més influent de la Grècia Antiga i el tractat fonamental sobre la creació literària. En aquest sentit, durant l’acte, Núria Perpinyà va destacar la utilitat de la Poètica per entendre la literatura contemporània i la va posar en relació amb els corrents de teoria de la literatura del segle XX.

Respecte a la nova edició de la Poética, l’editor Raül Garrigasait va explicar que sempre l’hem llegit a través de les interpretacions renaixentistes i neoclàssiques, i que aquí es proposa una lectura nova, molt rigorosa i interessant. Finalment el traductor, Xavier Riu, va explicar algunes de les diferències de la seva traducció respecte de les anteriors: per exemple, la manera com tradueix mímesis —ara representació, no imitació—, o l’absència del concepte versemblança.