Miquel Barceló recupera els ‘Aurea Dicta’ i crea una obra d’art única

L’artista Miquel Barceló recupera els Aurea Dicta, un dels volums més preuats de la Col·lecció Bernat Metge, i en crea una obra de bibliòfil única: la primera que fa en català i el projecte editorial més ambiciós de la seva carrera.

La Col·lecció Bernat Metge va publicar el 1960 per primera vegada els Aurea Dicta, o «Paraules d’or», un recull de les frases cèlebres llatines predilectes dels intel·lectuals que hi estaven vinculats. Signada amb el pseudònim de Jordi Lombard, aquesta edició és una de les més preuades de la històrica col·lecció i està exhaurida i descatalogada des de fa dècades. La Casa dels Clàssics recupera ara aquest llegat i el posa en mans de Barceló per crear una peça única.

Dels 2.639 aforismes que conformen el llibre original, Barceló n’ha seleccionat 562 i ha treballat durant quinze mesos en la concepció del volum, que inclou més de 120 intervencions pictòriques i algunes accions directes, com perforacions fetes a mà. L’edició de l’obra és limitada i numerada, i inclou un total de 1.298 reproduccions signades individualment per l’artista. Es presenta amb un estoig concebut pel mateix Barceló que és, a la vegada, un faristol i un retaule independent. L’obra inclou una reproducció d’una aquarel·la en giclée i un llibre adenda en castellà i anglès.

L’obra Aurea Dicta de Miquel Barceló és el primer projecte de La Casa dels Clàssics, una nova institució cultural sorgida de la Bernat Metge que promou la creació, el pensament i la difusió dels clàssics universals. L’obra de Barceló és a més el primer volum de la col·lecció de Grans Obres d’Artista, el projecte bibliofília amb vocació internacional on es convida a reputats artistes a reinterpretar els clàssics que formen part del catàleg de la Bernat Metge. Els beneficis obtinguts amb la seva venda es destinaran a impulsar els projectes divulgatius de La Casa dels Clàssics.

Podeu consultar més informació al web aureadictademiquelbarcelo.cat