Nova etapa per a un projecte gairebé centenari

L’Institut Cambó, propietari fins ara de la col·lecció Bernat Metge, ha signat un acord amb el grup SOM –del que formen part l’editorial Ara Llibres, les revistes de Sàpiens Publicacions o la productora audiovisual Batabat, entre d’altres– perquè agafi el relleu en el lideratge d’un dels projectes més importants de la cultura catalana de tots els temps i encarar la celebració del centenari.

Aquest decisiu pas endavant s’emmarca en l’aposta ferma del grup SOM per consolidar un projecte cultural de gran abast per al país que posi en valor la feina de les generacions que ens han precedit. Un nou impuls que va començar amb el fitxatge de Joan Carles Girbés com a director editorial d’Ara Llibres. Girbés guiarà aquesta nova etapa de la Bernat Metge, que té com a reptes principals:

Noranta-cinc anys després de la seva creació, la Bernat Metge està formada per 417 volums en edició bilingüe grec-català o llatí-català, i representa una contribució fonamental a la cultura humanística del país. La Bernat Metge, amb una sòlida trajectòria ininterrompuda, és reconeguda com una referència mundial entre les col·leccions de clàssics grecs i llatins.

Aquest projecte del grup SOM per seguir fent créixer la Bernat Metge compta amb la col·laboració de la Fundació Bancària “La Caixa”.