Presentades dues tragèdies d’Eurípides a La Central

El passat 14 de juny es va presentar a la llibreria La Central del carrer Mallorca de Barcelona un nou volum de la Bernat Metge, el sisè de les Tragèdies d’Eurípides, que aplega Les troianes i Ifigenia entre els taures. En l’acte hi van participar Joan Carles Girbés, director editorial de Som Ara Llibres; Raül Garrigasait, editor de la Bernat Metge; Jordi Pàmias, membre del Consell Directiu de la col·lecció; i Adrià Piñol, traductor del volum.

Joan Carles Girbés i Raül Garrigasait van presentar breument la nova etapa de la Bernat Metge, que en endavant publicarà dos volums a la primavera i dos a la tardor, i van fer saber que en els pròxims anys es publicaran totes les tragèdies d’Eurípides i els dos volums que falten de les Lleis de Plató, entre altres obres. Tots dos van refermar la voluntat d’iniciar nous projectes amb la voluntat d’ampliar la circulació dels clàssics i promoure la cultura humanística.

El diàleg entre Jordi Pàmias i Adrià Piñol va girar al voltant d’Eurípides i la pervivència de les seves tragèdies. La Ifigenia entre els taures, una de les tragèdies predilectes d’Aristòtil, va gaudir d’un gran èxit al segle XVIII, com posen de manifest la versió operística de Gluck i la reescriptura de Goethe, mentre que Les troianes ha tingut molt de pes durant els segles XX i XXI, convertida en un emblema pacifista i anticolonialista, sobretot a partir de la versió que en va fer el filòsof i escriptor Jean-Paul Sartre.

L’acte es va cloure amb un agraïment als assistents i amb l’anunci que ben aviat es presentaran nous volums d’Eurípides.