Els llibres són les abelles que porten el pol·len d'una intel·ligència a una altra.

James Russell Lowell

Projecte divulgatiu

Cerquem donar a conèixer i promoure el llegat clàssic mitjançant tota mena d’activitats culturals: conferències, visites guiades, excursions, tallers, etc. Portadors d’un ideal humanista, estem oberts a totes les formes d’art, de cultura i de pensament que poden ajudar-nos a encarar els grans interrogants del món contemporani i de la societat moderna.

Els clàssics no són una idea tancada; només són clàssics si són vius, si els interroguem i ens interroguen de nou cada dia, si encara tenen coses inesperades a dir-nos. És per això que volem també obrir espais de debat i reflexió, potenciar el diàleg entre el passat i el present i promoure una mirada contemporània i diversa sobre els clàssics.

 

 

Entre d’altres, proposem les següents activitats:

 

Clàssics. Festival d’arts contemporànies i pensament

Un festival multidisciplinari sobre els temes essencials que han preocupat i preocupen la humanitat, un esdeveniment anual centrat en la difusió i divulgació d’obres clàssiques de tots els temps mitjançant aproximacions artístiques per a tots els públics. Enguany, celebrem la bellesa.

 

Passejos peripatètics

Els passejos seran un viatge per redescobrir Barcelona i que aquesta ens inspiri a reflexionar sobre temes que considerem importants i que han preocupat sempre la humanitat: l’amor, la mort, la bellesa, la política, el gènere, etc.

 

Cicles de seminaris, xerrades, tallers…

En els propers mesos tornarem a col·laborar amb un cicle de seminaris al Flexo, de l’Institut d’Humanitats. Resseguint el fil que connecta les idees del present amb el passat, al cicle Els Clàssics i les ideologies, dirigit per Raül Garrigasait, analitzarem les influències dels clàssics grecs i llatins en algunes de les principals ideologies modernes.

Flexo 1/6. Els clàssics i el liberalisme. A càrrec de Xavier Espluga. 16, 23 i 30 octubre 2019.

Flexo 2/6. Els clàssics i el marxisme. A càrrec de Miguel Candel. 2, 9 i 16 de desembre de 2019.

Flexo 3/6. Els clàssics i el feixisme. A càrrec de Marisa Siguan. 15, 22 i 29 de gener de 2020.

Flexo 4/6. Els clàssics i el neoconservadorisme. A càrrec de Josep Maria Ruiz Simon. 12, 19 i 26 de febrer de 2020.

Flexo 5/6. Els clàssics i el pensament filosòfic femení. A càrrec de Rosa Rius. 19, 26 de març i 2 d’abril de 2020.

Flexo 6/6. Els clàssics i el populisme. A càrrec de Ferran Sáez Mateu. 29 d’abril, 6 i 13 de maig de 2020.