Els llibres són les abelles que porten el pol·len d'una intel·ligència a una altra.

James Russell Lowell

Projecte divulgatiu

Cerquem donar a conèixer i promoure el llegat clàssic mitjançant tota mena d’activitats culturals: conferències, visites guiades, excursions, tallers, etc. Portadors d’un ideal humanista, estem oberts a totes les formes d’art, de cultura i de pensament que poden ajudar-nos a encarar els grans interrogants del món contemporani i de la societat moderna.

Els clàssics no són una idea tancada; només són clàssics si són vius, si els interroguem i ens interroguen de nou cada dia, si encara tenen coses inesperades a dir-nos. És per això que volem també obrir espais de debat i reflexió, potenciar el diàleg entre el passat i el present i promoure una mirada contemporània i diversa sobre els clàssics.

 

 

Entre d’altres, proposem les següents activitats:

 

La Bellesa, 1er Festival Clàssics BCN

Un festival multidisciplinari sobre els temes essencials que han preocupat i preocupen la humanitat, un esdeveniment anual centrat en la difusió i divulgació d’obres clàssiques de tots els temps mitjançant aproximacions artístiques per a tots els públics.

 

Passejos peripatètics

Els passejos seran un viatge per redescobrir Barcelona i que aquesta ens inspiri a reflexionar sobre temes que considerem importants i que han preocupat sempre la humanitat: l’amor, la mort, la bellesa, la política, el gènere, etc.

 

Cicle de seminaris. Sis mites en la literatura: les continuïtats infidels

Flexo es un cicle de sis seminaris de l’Institut d’Humanitats dirigit per Raül Garrigasait que, aquest curs, seguirà l’evolució de sis figures mítiques en obres clàssiques de totes les èpoques, des de l’Antiguitat fins al segle XX. Hi participen: Montserrat Reig, Jordi Cornudella, Núria Perpinyà, Toni Sala, Ernest Marcos Hierro i Raül Garrigasait.