Anomenem clàssic un llibre que es configura com l'equivalent de l'univers, a la manera dels antics talismans.

Italo Calvino

La Bellesa, 1er Festival Clàssics BCN

La Casa dels Clàssics inaugura el primer Festival Clàssics amb una conferència sobre La Bellesa a càrrec de l’escriptor Alessandro Baricco el passat 25 de novembre a Barcelona. Aquesta conferència ha estat el manifest fundacional del festival en la que deu artistes de diferents disciplines s’hi inspiraran per presentar creacions entorn dels clàssics i la bellesa l’octubre del 2019.

L’escriptor va pronunciar una conferència sobre la bellesa i els clàssics, acompanyat d’una lectura dramatitzada de fragments de la seva obra Homer. Ilíada. per part de la Clara de Ramon i Marc Rius. Novel·lista, dramaturg i periodista italià, Baricco és reconegut internacionalment per obres com Seda i la seva versió de la Ilíada; amb un estil que sap oscil·lar entre el somni i la realitat, és un mestre en l’art de crear narracions que captiven el públic.

Clàssics és un festival anual de caràcter multidisciplinari vinculat als temes essencials de la humanitat. Cada edició se centrarà en una idea, i creadors de primer nivell músics, poetes, dramaturgs, videoartistes, escriptors, etc. hi presentaran els clàssics de tots els temps.
El festival neix amb la voluntat de divulgar el llegat clàssic, proposar noves mirades i interpretacions, úniques i diverses sobre aquest llegat i provocar una reflexió sobre el present per entendre’l de manera profunda, dinàmica i participativa.

El primer festival tindrà lloc a l’octubre del 2019 i girarà entorn deu vivències de la bellesa, un tema que ha estat objecte de reflexió i preocupació al llarg de totes les èpoques. A partir dels clàssics i l’art, experimentarem diferents classes de bellesa: de la més innocent a la malvada, passant per la dolorosa o la sagrada en un viatge sensitiu que ens permeti reflexionar i gaudir.

 

«En aquests temps de misèries omnipresents, de violències cegues, de catàstrofes naturals o ecològiques, parlar de la bellesa podria semblar incongruent, inapropiat, fins i tot provocador. Gairebé un escàndol. (…) Estic convençut que tenim el deure urgent i permanent de mirar de fit a fit aquests dos misteris que constitueixen els extrems de l’univers viu: d’una banda el mal, i de l’altra la bellesa.»

 

François Cheng