"Cada relectura d'un clàssic és una descoberta, com la primera lectura".

Italo Calvino

Passejos peripatètics

Properament anunciarem nous horaris pels passejos peripatètics de La Casa dels Clàssics.

T’animes a passejar per la teva ciutat com un peripatètic i a descobrir allò que penses de l’amor, la bellesa o la justícia?

En els darrers anys, la sèrie de televisió Merlí, ha tornat a fer vigent aquest terme batejant el seu grup d’estudiants amb el nom: els peripatètics. L’escola peripatètica va néixer a Atenes tres segles abans de Crist i estava conformada per seguidors d’Aristòtil que feien les seves classes de filosofia tot caminant. D’aquí el seu nom: peri-patètic, que etimològicament prové del verb ‘passejar’ i del prefix ‘al voltant’.
Et proposem fer passejos peripatètics per la ciutat, un viatge per redescobrir-la i perquè t’inspiri a reflexionar sobre temes que han preocupat a la humanitat des dels seus orígens.

Realitzarem quatre passejos:

Submisa, bella, discreta: estereotips de gènere als clàssics.

Les violències masclistes basades en el model patriarcal existent se sustenten en part en l’oblit i la mala interpretació del paper de les dones a la filosofia i als clàssics. Amb aquest passeig provocarem preguntes i reflexions entorn la perspectiva de gènere.

Punt d’inici:  Davant Palau de la Música Catalana (Carrer Palau de la Música, 4-6)

Demos i iustitia

Què és la democràcia? Què és la justícia? En què es basa el nostre sistema polític? Des dels clàssics i la filosofia veurem les respostes que la humanitat ha donat al llarg del temps i reflexionarem sobre elles.

Punt d’inici: Davant Cotxeres de Sants (Carrer de Sants, 79)

Mirallet, mirallet… què és la bellesa?

La bellesa és un tema que ha estat objecte de reflexió per part de totes les disciplines artístiques i de pensament al llarg del temps. De la concepció grega de la bellesa en tant que bondat a la idea que la societat té avui de la bellesa hi ha un abisme. Hi reflexionem plegats.

Punt d’inici: Davant La Pedrera (carrer Provença, 261-265)

Per què li diuen amor…

L’amor ha estat, segurament, el tòpic que més pàgines ha ocupat a la història literària i de pensament de la humanitat. Però, què és l’amor realment? Com ens afecta com a persones i ens articula com a societat? Del mite de l’amor romàntic al desig purament sexual, els clàssics hi tenen molt a dir!

Punt d’inici: Davant Mercat de Sant Antoni (carrer Comte d’Urgell, 1)

 

 

Vols més informació? Contacta amb nosaltres!