"El treball tenaç ho venç tot".

Virgili

Projecte editorial

La Casa dels clàssics neix a partir de la voluntat de continuar i actualitzar el titànic projecte de la Bernat Metge. Es per això que la part editorial és una de les més fonamentals i forma part de l’essència del projecte:

Col·lecció de més de 400 volums de clàssics grecs i llatins en edició bilingüe, amb la publicació de 4 nous volums cada any.

 

  • Bernat Metge Essencial:

Selecció de 10 obres clau gregues i 10 llatines de la Bernat Metge editades en format butxaca per fer-les accessibles a tots els lectors de forma massiva. Durant 2019 apareixeran aquests volums inicialment amb un llançament de quiosc conjuntament amb La Vanguardia.

 

  • Bernat Metge Universal:

Els clàssics no s’acaben a Grècia i Roma; el millor de tots els països i tots els temps, des de les civilitzacions més antigues fins als grans autors de l’època contemporània, forma un patrimoni universal que també volem promoure des de La Casa dels Clàssics. Al món hi ha diverses col·leccions de prestigi que han apostat per aquesta mirada àmplia, com Penguin Classics i la Pléiade francesa; treballant amb calma i rigor, i amb la vista posada en el llarg termini, aspirem a crear una col·lecció que es pugui posar al costat d’aquestes. Volem que cada llibre de la Bernat Metge Universal, pel valor de l’obra, de la traducció i del pròleg, sigui un esdeveniment en si mateix.

 

Cada dos anys se seleccionarà una obra de la Bernat Metge i se n’editarà un llibre de bibliòfil il·lustrat per un artista de renom internacional. Els volums seran obres d’art de gran valor, un tresor per admirar i conservar. El llibre de bibliòfil  és una innovadora estratègia de crowdfunding per finançar el projecte social i cultural de La Casa dels Clàssics.

El primer llibre serà un recull de sentències del llibre Aurea dicta a càrrec de Miquel Barceló.