"El treball tenaç ho venç tot".

Virgili

Projecte editorial

La Casa dels clàssics neix a partir de la voluntat de continuar i actualitzar el titànic projecte de la Bernat Metge. Es per això que la part editorial és una de les més fonamentals i forma part de l’essència del projecte:

  • Col·lecció Bernat Metge:

Col·lecció de més de 400 volums de clàssics grecs i llatins en edició bilingüe, amb la publicació de 4 nous volums cada any.

Pots adquirir els llibres de la col·lecció Bernat Metge de diverses maneres maneres:

  1. Subscriu-te a la Bernat Metge.
  2. Accedeix al catàleg online. 
  3. Busca la col·lecció a la teva llibreria de confiança.

La Bernat Metge Essencial aplega el patrimoni més important de Grècia i Roma, aquells clàssics que han deixat una empremta més profunda en la nostra civilització, en edicions econòmiques i pensades per al públic general.

La col·lecció reuneix en tretze volums les obres més destacades de deu autors clàssics essencials, cinc de grecs i cinc de romans: Homer, Sòfocles, Eurípides, Plató i Aristòtil; Ciceró, Catul, Virgili, Ovidi i Sèneca. Cada volum inclou una introducció breu, amena i rigorosa, el text original grec o llatí, la traducció al català i les mínimes notes necessàries per a la comprensió del text.

  • Bernat Metge Universal:

Els clàssics no s’acaben a Grècia i Roma; el millor de tots els països i tots els temps, des de les civilitzacions més antigues fins als grans autors de l’època contemporània, forma un patrimoni universal que també volem promoure des de La Casa dels Clàssics. Al món hi ha diverses col·leccions de prestigi que han apostat per aquesta mirada àmplia, com Penguin Classics i la Pléiade francesa; treballant amb calma i rigor, i amb la vista posada en el llarg termini, aspirem a crear una col·lecció que es pugui posar al costat d’aquestes. Volem que cada llibre de la Bernat Metge Universal, pel valor de l’obra, de la traducció i del pròleg, sigui un esdeveniment en si mateix.

 

Cada dos anys se seleccionarà una obra de la Bernat Metge i se n’editarà un llibre de bibliòfil il·lustrat per un artista de renom internacional. Els volums seran obres d’art de gran valor, un tresor per admirar i conservar. El llibre de bibliòfil  és una innovadora estratègia de crowdfunding per finançar el projecte social i cultural de La Casa dels Clàssics.

El primer llibre és un recull de sentències del llibre Aurea dicta a càrrec de Miquel Barceló.