Torna el Festival Clàssics

Gilles Lipovetsky, Begoña Román i Jordi Graupera, inauguren la segona edició del festival Clàssics

Festival d’arts contemporànies i pensament · Del 16 de novembre al 20 de desembre  · Al web FESTIVALCLASSICS.CAT

Rob Riemen, Gregorio Luri, Francina Martí, Antonio Baños, Ferran Caballero, Marion Muller-Colard, Vicente Guallart, Maria Sisternas, Salvador Macip, Joan Canimas, Salvador Sunyer, Pepe Serra, Ramin Jahabegloo, Josep Ruano, Àlex Hinojo, John Thackara, Joan Magrané, Maria Arnal, Estel Solé, Jordi Borràs, Manuel Delgado, Íngrid Guardiola, Jaume Ripoll, Marie Balmarie, Esteve Riambau, Tanit Plana, Félix Pérez Hita, Marc August Muntanya, Joaquin Araujo, Joan-Carles Mèlich, Blanca Llum Vidal, David Fernàndez, Yayo Herrero, Carlota Olcina i Pol López completen el cartell del certamen.

Cada dia a les 19h estrenarem un contingut nou en exclusiva a la pàgina web del festival, per estar al dia de tot el contingut, us podeu subscriure al nostre butlletí.

El present, marcat per la crisi generada per la COVID-19 ens obliga a aturar-nos per fer-nos preguntes i reflexionar. Com serà el món que vindrà? Com volem que sigui? Quin paper hi tindrem? Què ens en diuen els clàssics?

Fem un reset: tornem a començar. Amb aquesta apel·lació, La Casa dels Clàssics presenta la segona edició del festival Clàssics, el festival d’arts contemporànies i pensament, que tindrà lloc exclusivament de forma virtual al web FESTIVALCLASSICS.CAT del 16 de novembre al 28 de desembre. Una iniciativa de Som* amb la col·laboració d’ICEC, MNAC, Filmoteca de Catalunya, L’Auditori, Filmin, DocsBarcelona i Mediapro.

PASSAT: una selecció curada d’obres de pensadors, escriptors, i artistes clàssics que van viure o imaginar moments de crisi o pandèmia i que reflexionen sobre el naixement d’un nou món. De forma interactiva i immersiva, el visitant viurà un recorregut a través de la lectura dramatitzada de textos clàssics, obres d’art del fons del Museu Nacional d’Art de Catalunya i fotografies.  Aquesta experiència a través de la tradició de l’art i el pensament, serà la font d’inspiració per reflexionar sobre el present i el futur d’aquest món incert en què vivim. 

PRESENT: Aquest recull de les obres més importants de la tradició, el farem dialogar amb el present, en totes les seves dimensions: educació, salut, tecnologia, gènere, crisi climàtica, ciutat i urbanisme, habitatge, vellesa i infància, etc.  Cada dia programarem un esdeveniment de continguts exclusius i en directe en diferents formats: conferències, duels entre dues posicions contràries, pel·lícules, documentals i música. Així, el Festival Clàssics esdevindrà un canal des d’on, inspirats en la tradició, experts de tots els àmbits reflexionaran sobre el present i el futur.

FUTUR: Reset serà també un espai col·laboratiu on tothom pugui deixar la seva empremta i explicar com s’imagina el futur. Tothom podrà compartir a la web les seves idees sobre el món que vindrà, el futur que somia o s’imagina i les reflexions que li desperta l’itinerari pel llegat clàssic i les idees dels experts entorn al present. A més, personalitats mediàtiques de diferents àmbits faran clips que configuraran la campanya mediàtica per convidar a participar-hi.


Tots els continguts de Reset perduraran en línia i seran accessibles més enllà de la durada del festival. La plataforma servirà com a eina per divulgar la importància, pervivència i el valor dels clàssics en el nostre món actual. Amb aquest Festival no només estarem creant contingut cultural d’interès sinó que serem un arxiu de memòria i creació, contribuint a la creació de nou patrimoni cultural. L’accés al Festival és gratuït per fer-lo accessible a tothom, amb la possibilitat de col·laborar-hi a través d’una taquilla inversa.