Quintilià Close button

Institució oratòria (vol. XI)

  • Col·lecció: Bernat Metge / Traducció: Jordi Pérez Durà
  • Preu: 39.0045.00
Institució oratòria (vol. XI)
Neteja

El manual més antic per aprendre a parlar bé en públic

  • Col·lecció: Bernat Metge
  • Traducció: Jordi Pérez Durà
  • Volum: 447
  • Any de publicació: 2024
  • Pàgines: 272
  • Etiquetes: Oratòria i retòrica

Amb aquest volum completem la traducció de la Institució oratòria, de Quintilià, manual de retòrica més important i influent de l’Antiguitat, una obra que ha ajudat a generacions de polítics, advocats i oradors a aprendre a parlar bé en públic. El volum conté el darrer llibre de la Institució oratòria, el llibre XII, en què l’autor va més enllà dels tractadistes anteriors i explora la carrera futura de l’orador un cop ha completat la seva formació, posant èmfasi en qüestions com la qualitat moral que ha de tenir l’orador, l’edat en què ha de començar a pledejar als tribunals, l’actitud que ha de mantenir quan hi parla i el tipus de casos de què s’ha d’ocupar, presentant els diferents estils oratoris (àtic, asiànic, rodi) i reflexionant sobre com pot posar fi a la carrera oratòria, amb dignitat i respecte.

El volum presenta una breu introducció al llibre XII i la traducció al català acarada amb el text original, en edició crítica, amb un ampli cos de notes a peu de pàgina, a cura del filòleg i catedràtic emèrit honorífic de la Universitat de València Jordi Pérez i Durà. A més, al final del volum hi trobareu quatre índexs diferents que han de facilitar al lector la recerca de la informació que estigui buscant: noms propis, passatges citats, mots grecs i conceptes. Aquests textos es publiquen per primer cop en català.

Amb el suport del Departament de Cultura, de la Institució de les Lletres Catalanes i de l’ICEC

cultura_bn_c2      ilc_bn     icec

Close button

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca