Xerrades
Close button

El liberalisme. Els clàssics i les ideologies

16/10/2019 - 31/10/2019 AL Institut d'Humanitats de Barcelona - CCCB

Resseguint el fil que connecta les idees del present amb el passat, el cicle de seminaris Els clàssics i les ideologies, dirigit per Raül Garrigasait, analitza les influències dels clàssics grecs i llatins en algunes del les principals ideologies modernes.

El liberalisme, entès generosament, engloba tot un seguit de doctrines i posicions filosòfiques i polítiques que en el seu moment suposaren un cert trencament amb la tradició immediatament anterior. Tanmateix, el liberalisme clàssic (de Locke a Stuart Mill i més enllà) beu en el pou fecund de l’herència de Grècia i Roma per fonamentar alguns dels seus postulats més coneguts, com poden ser la primacia de les llibertats individuals, la necessitat del consentiment dels governats, l’existència prèvia del contracte social o la poderosa idea de la igualtat davant la llei. En les sessions d’aquest seminari s’intentarà rastrejar aquesta influència i contextualitzar-la adequadament en el temps i en l’espai.

Dirigit per: Raül Garrigasait
A càrrec de: Xavier Espluga

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca