Xerrades
Close button

D’on venim? Els mites i els orígens de l’univers

04/05/2021 AL Caixaforum Zaragoza

Totes les cultures han imaginat l’origen de les coses a partir de relats i creacions literàries fins a l’actualitat. En parlaran Carlota Subirós i Ramon M. Nogués.

Els humans vam assajar diferents formes d’aproximació a la realitat amb els sistemes simbòlics de contingut científic, filosòfic o espiritual, que conformen el “cervell social” i mantenen en ordre el nostre món mental. La cosmogonia i els mites són excel·lents exemples d’aquests sistemes simbòlics, són pinzellades d’aproximació a la realitat. Totes les cultures han imaginat l’origen de les coses a partir de relats i creacions literàries fins a l’actualitat, on s’han donat respostes en diferents àmbits com la teoria científica del big bang.

Ramon M. Nogués és doctor en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha investigat la genètica de poblacions humanes i aspectes genètics d’afeccions cerebrals.

Carlota Subirós és directora teatral i dramaturga. Ha treballat en molts textos clàssics i al Festival Temporada Alta de 2018 va presentar La llavor del foc, un espectacle que recorria diferents tradicions mítiques del món.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca