Xerrades
Close button

La mort i el càstig en la nostra mitologia

11/05/2021 AL Caixaforum Zaragoza

Pels grecs, la mort no ens iguala a tots, com es pot deduir en la manera en què concebien el que venia després. En parlem des de la contemporaneïtat d’aquests conceptes amb Emilio Suárez de la Torre i Jordi Balló.

la-mort-i-el-castig-cicle-zaragoza

La mort no ens iguala a tots i es pot deduir en la forma en què els grecs concebien la mort i el que venia després. De fet, no es pot donar una resposta única sobre la visió que tenien els grecs de la mort, els premis, el càstig i les vicissituds posteriors, a causa que han coexistit diferents concepcions fins als nostres dies. En la tradició clàssica, la mort, la violència i el càstig podien ser considerats no representables en escena. En canvi, Shakespeare esdevé una qüestió clau de la seva dramatúrgia el contendio explícit com l’assassinat i la tortura, que apareixen a l’escenari de moltes de les seves obres, i que serà recuperat per molts autors cinematogràfics com Tarantino, Kurosawa o Kubrick.

Emilio Suárez de la Torre ha estat catedràtic de Filologia Grega de la Universitat Pompeu Fabra. Entre les seves publicacions destaquen Antologia de la lírica grega (Càtedra, 2002) i una traducció de la Teogonia d’Hesíode (Dykinson, 2014).

Jordi Balló és professor i degà de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra. Ha publicat, entre d’altres, el llibre Jo ja he estat aquí: ficcions de la repetició (Anagrama, 2005). Ha rebut el Premi Ciutat de Barcelona d’Audiovisuals.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca