Qui som?

Creació, pensament i difusió dels clàssics universals

La Casa dels Clàssics és un espai de creació i pensament, d’irradiació social i cultural, que reivindica la vigència dels clàssics de tots els temps i els divulga en tots els llenguatges i formats possibles, entre un públic ampli, divers i transversal. Arribant a les escoles, als mitjans de comunicació, a la política i al carrer, busquem ser font d’inspiració a l’hora de construir el país, l’Europa i el món que volem.

La Bernat Metge

La Casa dels Clàssics neix de la Col·lecció Bernat Metge de clàssics grecs i llatins, projecte cultural i intel·lectual iniciat l’any 1922 per Joan Estelrich i Francesc Cambó.

Amb quasi un segle d’història i més de 430 volums de referència, la Bernat Metge ha fet una contribució extraordinària a la cultura del país.

El febrer del 2017, el grup cooperatiu Som pren el relleu de l’Institut Cambó en la gestió i l’edició de la Col·lecció Bernat Metge, amb la intenció de continuar impulsant un dels projectes més importants de la cultura catalana i promoure l’edició i divulgació dels clàssics. D’aquí sorgeix La Casa dels Clàssics.

Pots conèixer més sobre la nostra història aquí.

Col·lecció Bernat Metge

El Grup Som

Som és un grup cooperatiu que vol dotar la societat d’una indústria cultural i de comunicació innovadora i sòlida. Perquè la cultura ens fa ser qui som: col·lectiu, societat, país. 

Equip de La Casa dels Clàssics

Equip de La Casa dels Clàssics

Raül Garrigasait
President

Roger Aluja
Editor

Sira Abenoza
Directora

Georgina Rodríguez
Coordinadora

Xavier Mallafré
Publisher

Joan Carles Girbés
Director editorial

Eli Freixas
Administració

Fan possible aquest projecte:

Logo Cultura Barcelona