Els enviaments de les comandes realitzades del 6 al 23 d'agost es gestionaran a partir del 24 d'agost. Disculpeu les molèsties.

Qui som?

Creació, pensament i difusió dels clàssics universals

La Casa dels Clàssics és un espai de creació i pensament, d’irradiació social i cultural, que reivindica la vigència dels clàssics de tots els temps i els divulga en tots els llenguatges i formats possibles, entre un públic ampli, divers i transversal. Arribant a les escoles, als mitjans de comunicació, a la política i al carrer, busquem ser font d’inspiració a l’hora de construir el país, l’Europa i el món que volem.


La Bernat Metge

La Casa dels Clàssics neix de la Col·lecció Bernat Metge de clàssics grecs i llatins, projecte cultural i intel·lectual iniciat al 1922 per Joan Estelrich i Francesc Cambó.

Aquella proposta, sense abandonar mai l’aspiració al rigor, no va ser un afer restringit als especialistes. Per Estelrich, la tasca filològica no seria per a ells «una finalitat de pedants», sinó un mitjà per donar a la literatura catalana «la passió irreductible de la realitat i l’exactitud, el desig de precisió i claredat» dels clàssics.

Amb quasi un segle d’història i més de 400 volums de referència, la Bernat Metge ha fet una contribució extraordinària a la cultura del país.

El febrer del 2017, el grup cooperatiu SOM pren el relleu de l’Institut Cambó en la gestió i l’edició de la Col·lecció Bernat Metge, amb la intenció de seguir impulsant un dels projectes més importants de la cultura catalana i promoure els clàssics tant en el camp editorial com en el divulgatiu. D’aquí sorgeix La Casa dels Clàssics.

Pots conèixer més sobre la nostra història en aquest enllaç.

Col·lecció Bernat Metge

Socis fundadors

El Grup Som compta amb el suport d’altres empreses i institucions compromeses amb la difusió dels clàssics. Són socis fundadors del projecte:

Fundació La Caixa, La Vanguardia, Cooperativa Abacus, Institució Cultural del CIC, Grup Focus, Diputació de Barcelona, Diputació de Girona, Diputació de Lleida, Diputació de Tarragona.

Socis fundadors de La Casa dels Clàssics

Comptem també amb el suport de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, Departament de Cultura i de l’Institut de Cultura de Barcelona:

logo Generalitat de Catalunya
Logo Cultura Barcelona

Qui la fa possible

Equip de La Casa dels Clàssics

Raül Garrigasait
President de La Casa dels Clàssics

Joan Carles Girbés
Director editorial Som Ara Llibres

Eli Freixas
Administració de La Casa dels Clàssics

Sira Abenoza
Directora de La Casa dels Clàssics

Roger Aluja
Editor de la Bernat Metge

Xavier Mallafré
Publisher de La Casa dels Clàssics

Georgina Rodríguez
Coordinadora de La Casa dels Clàssics


Escola Amiga dels Clàssics

Les Escoles Amigues dels Clàssics es comprometen a treballar els clàssics a l’aula i fan una tasca fonamental en la seva transmissió. A través de La Casa dels Clàssics, vinculen la seva activitat educativa a un projecte amb gairebé cent anys d’història i en són col·laboradors.

Llibreria Amiga dels Clàssics

Les Llibreries Amigues dels Clàssics tenen un gran compromís amb la cultura i la difusió dels clàssics de la literatura universal. Com a ambaixadores de La Casa dels Clàssics, són les primeres a conèixer les novetats editorials i de difusió que realitzem i junts organitzem actes de tota mena. En aquestes llibreries podreu trobar els llibres de les col·leccions Bernat Metge.